معرفی کتاب ملاصالح

از انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله خیلی صحبت ها شده است و همچنان می شود. جناح های سیاسی مختلف هر کدام برای اهداف خویش به این دو حوزه زیاد رجوع می کنند. در طول تاریخ شایعات و سوالات زیادی نسبت به انقلاب پیش آمده است. شخصیت های زیادی در قبل و بعد انقلاب بوده اند که کارهای مخوفی انجام داده اند و علامت سوال های زیادی به وجود آورده اند. در تاریخ ایران به شخصیت های سیاسی (اعم از موافق و مخالف) خیلی توجه می شود اما کمتر کسی درباره مردم و بستری که آن انقلابیون در آن رشد کرده اند و باعث شکوه یا ویرانی دین، ارزش ها، ایران و… شده اند صحبت می کند.

به عقیده من بازار نشر ایران نیاز دارد که کتاب هایی منتشر کند که از زبان مردم صحبت کند. همان مردمی که ناگهان دست به کارهایی غیر منتظره می زنند که سبب هراس یا افتخار حاکمان کشور می شود.

ملاصالح جزو یکی از بی شمار انسان هایی است که در تاریخ انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله نقش آفرینی کرده است. در کتاب ملاصالح ما با یک عرب خوزستانی آشنا می شویم که در یکی از روستاهای خوزستان متولد می شود و در جوانی به سبب فعالیت های فرهنگی که داشته است به دست ساواک دستگیر می شود و حدود هفت سال به زندان می افتد و سپس در دوران جنگ به سبب فعالیت هایی که بر علیه حکومت بعثی عراق داشته است چندین سال اسیر می شود… و خلاصه اینکه زندگی پر فراز و نشیبی را پشت سر می گذراند، زندگی که سال های جوانی اش در زندان، اسارت و شکنجه گذرانیده شده است.

ملاصالح شخصیتی قهرمان است، قهرمان میهن. جزو آن دسته از قهرمانانی که بی ادعا برای اهدافشان رنج می کشند و خیلی هایشان نیز در نهان می میرند و کسی هم از وجود آن ها با خبر نمی شود.

معمولا در ایران، وقتی کتاب هایی با محوریت انقلاب و جنگ می خوانیم ناگهان با کتاب هایی از نوع مذهبی افراطی و با اهداف سیاسی محسوس نظام جمهوری اسلامی رو به رو می شویم!

به نظر من این کتاب از این جهت کتاب خوش خوان و جذابی هست که جانب داری های سیاسی چندانی در خود ندارد و همچنین عقاید خود را تحمیل نمی کند. کتابی است که زندگی نامه یکی از انسان هایی را می نویسد که در دوران انقلاب و جنگ سختی های بسیاری کشیده اند.

این کتاب را به دوستداران تاریخ و جامعه شناسی ایران معرفی می کنم چون می توانند با طرز فکر و عقاید مردم در چهل سال پیش آشنا بشوند.

ملاصالح اساساً به دلیل رویدادهای متفاوت و موقعیت های مختلفی که حضور داشته است شخصیت جالبی است. او یکی از مبارزان بر علیه رژیم شاه قبل از انقلاب، یکی از گوینده های رادیوی عربی جمهوری اسلامی بعد از انقلاب و در هنگام جنگ یک نیروی فعال و همچنین جزو یکی از اسرا بود. اسیری که رفیق تیمسار عزاوی مشاور عالی صدام و تجربه مترجمی صدام نیز در پرونده خود داشته است.

نویسنده مطلب: حسام الدین شمس

منبع مطلب

محبوب ترین کتاب های چاپی

مجموعه ای از پرفروش ترین کتاب های چاپی را اینجا ببینید و با تخفیف ویژه خریداری کنید👇

مشاهده و خرید
ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.